DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de 5 infracțiuni – printre ele abuz în serviciu, fraude cu fonduri europene, grup infracțional organizat

13 noiembrie 2017, 08:45

UPDATE Anul trecut ar fi venit o sesizare de la OLAF, organismul de control al Uniunii Europene, a transmis Alexandru Costache.

UPDATE Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Nicolae-Liviu DRAGNEA, Marian FIȘCUCI, Petre PITIȘ, Florea NEDA, Florian ION, Mugur BĂȚĂUȘ, Victor PIPEREA, Daniel NEAGOE și Marin PREDESCU”, anunță DNA. Detalii – în comunicatul DNA.

UPDATE Prezența unui dispozitiv suplimentar de jandarmi la sediul DNA a fost dispusă pentru buna activitate a instituției, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, transmite Agerpres.

UPDATE Liviu Dragnea are calitatea de suspect și este acuzat de cinci infracțiuni – 2 de abuz în serviciu cu primire de folos necuvenit, 2 cu fraude cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat, alături de reprezentanții Teldrum, a transmis Alexandru Costache. El n-a fost audiat, procurorii doar i-au adus la cunoștință aceste învinuiri. La ieșire el n-a făcut nicio declarație legată de dosar, a spus că va face declarații doar la Parlament. Însă a fost foarte greu pentru jurnaliști să-i pună întrebări, întrucât Jandarmeria a făcut un zid în jurul liderului PSD. Au venit foarte mulți susținători ai liderului PSD, în frunte cu vicepremierul Paul Stănescu, cu șeful Comisiei parlamentare de control a SRI Claudiu Manda, au fost și deputata PSD Andreea Cosma, liderul deputaților PSD Marian Neacșu, vicepreședintele PSD Nicolae Bădălău. Ei au spus că n-au venit să pună presiune pe justiție, ci doar să-și susțină liderul.

În dosar este vorba de 2 licitații din anii 2009 și 2010, pentru reabilitare de drumuri județene în Teleorman, de pe vremea când Liviu Dragnea era președintele CJ Teleorman. El ar fi atribuit două contracte Teldrum, prejudiciul în acest dosar ar fi de 21 de milioane de euro. Din cauza acestor nereguli, finanțarea europeană a fost pierdută. De aceea îl acuză acum procurorii pe Liviu Dragnea. El nu are imunitate în acest dosar, pentru că ar fi comis aceste fapte în calitate de președinte de CJ, nu de ministru, de aceea procurorii au putut începe urmărirea penală.

UPDATE Liviu Dragnea a ieșit de la DNA. El a spus că va face declarații doar la Parlament.

UPDATE Liviu Dragnea nu a dorit să facă declarații la intrarea în DNA, a transmis Alexandru Costache, pentru Matinal 1.

El a fost aplaudat, la venire, de un grup de susținători. Sunt și mulți protestatari, conduși de jurnalistul Mălin Bot. Sunt și foarte mulți jandarmi care au avut grijă ca Liviu Dragnea să poată intra.

La ora 8.00 a venit la DNA și Marian Fișcuci, este un fost reprezentant al Teldrum.

Nu este foarte clar în ce calitate a fost chemat Liviu Dragnea, dacă este martor sau suspect, însă este foarte posibil ca el să aibă calitatea de suspect atâta timp cât în declarațiile de ieri el nu a precizat foarte clar că are calitatea de martor, a transmis Alexandru Costache, de la sediul DNA. Din informațiile pe care le avem de la avocați este vorba de dosarul Teldrum, acel dosar în care, în urmă cu câteva săptămâni, au fost ridicări de documente de la Consiliul Județean Teleorman, până la ora 3.00.

Este vorba de o anchetă care vizează compania de construcții din Teleorman, Teldrum. Fostul lider al PSD Victor Ponta l-a acuzat pe Liviu Dragnea că deține compania Teldrum. Însă Liviu Dragnea întotdeauna a negat acest lucru, a precizat că nu are acțiuni la purtător și nu deține Teldrum.

Mai devreme a fost aici și Marian Fișcuci, este un fost reprezentant al Teldrum, cel care a cumpărat compania de la CJ Teleorman, în anii 2000. Pe lângă Marian Fișcuci și Liviu Dragnea urmează să vină aici alte șapte persoane. Aici a venit un grup foarte numeros de susținători PSD, printre ei se numără și Marian Neacșu, liderul deputaților PSD. Acesta a spus că nu a venit aici ca să pună presiune pe justiție, însă au venit să-și susțină președintele, care are dreptul la prezumția de nevinovăție.

În acest moment, pe numele lui Dragnea există un singur dosar care se judecă la Înalta Curte şi în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Preşedintele social-democraţilor a fost condamnat la doi ani cu suspendare în Dosarul Referendumului din 2012, sentință pronunţată în primăvara anului trecut. Alexandru Costache ne transmite de la DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite