DNA are termen până la 1 mai să finalizeze ancheta în cazul Gigină

1 februarie 2018, 21:49

Tatăl lui Bogdan consideră că fostul ministru de Interne, Garbrie Oprea, este principalul vinovat.

În doi ani, procurorii au audiat peste 60 de persoane, s-a făcut o expertiză tehnică și au fost inculpate o persoană juridică, firma care nu a semnalizat groapa și Gabriel Oprea. Inițial, fostul demnitar a fost acuzat de abuz în serviciu, iar ulterior, de ucidere din culpă. Însă dosarul nu s-a finalizat. Așa că soții Gigina au apelat la judecători.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au susținut că ancheta a fost întârziată pentru că procurorii au așteptat desecretizarea unor documente. Iar unele instituții au răspuns târziu solicitării.

De curând, Curtea Constituţională a stabilit că judecătorii pot da acces la informațiile clasificate și avocaților din dosar, dacă acestea pot contribui la aflarea adevărului.

Bogdan Gigina a murit în seara de 20 octombrie 2015. Deschidea, de pe motocicletă, coloana oficială care îl ducea pe fostul ministru de Interne acasă. Se grăbeau. Aveau peste 80 de kilometri la oră, deși ploua și vizibilitatea era redusă. La intersecția dintre Știrbei Vodă cu Calea Plevnei, Bogdan Gigina a căzut într-o groapă săpată în mijlocul carsabilului de angajații unei firme de gaze. A murit la doar 28 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite