DNA a sesizat PÎCCJ: Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a compromis ancheta în urma publicării unor date

Fapte de corupție la Guvern, comise chiar luna trecută - sunt informații din dosarul instrumentat de DNA în care s-au făcut luni mai multe percheziții, unele chiar în sediul Executivului. Procurorii consideră suspecte anumite angajări făcute la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

01 August 2017, 10:00 (actualizat 01 August 2017, 16:47) |
Descinderi DNA la Guvern
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE Direcția Națională Anticorupție a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a aprecia asupra necesității sesizării din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției. DNA afirmă într-un comunicat că Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfășurare a acesteia. DNA precizează că în comunicatul transmis de minister se oferă date despre obiectul percheziției și se fac referiri la calitatea persoanelor audiate și la natura probelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul perchezițiile de luni au vizat două concursuri care au avut loc în aceeași zi. Este vorba despre două concursuri pentru ocuparea a două posturi de consilier. În același comunicat se arată că la percheziții a fost audiată toată comisia de concurs, mai multe persoane de la cabinetul ministrului pentru relația cu Parlamentul,Viorel Ilie. Pe toată durata perchezițiilor s-au făcut fotografii și filmări.

Procurorii DNA a făcut luni percheziții în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.

Patru dintre percheziții au fost la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și una la Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.

Este vorba despre angajări presupus ilegale făcute de acest minister. Printre cei vizați ar fi o fostă jurnalistă și fost purtător de cuvânt al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, Iulia Teodorescu.

Comunicatul de presă al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul

În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții, în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatalul Victoria.

Percheziția s-a desfășurat între orele 15.00 și 19.00 și a vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate de către minister în aceeași zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului și din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii și filmări pe toată perioada perchezițiilor. Dorim ca ancheta să se desfășoare cât mai repede și să aflăm adevărul, astfel încât să știm dacă au fost comise fapte în afara legii. Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acțiunilor întreprinse de către autoritățile statului, precum și în competența și corectitudinea justiției din România.
Ministerul pentru Relația cu Parlamentul 01 august 2017

 


Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI