Șeful ITM Ilfov, în arest la domiciliu după ce ar fi primit mită pentru a atribuirea unui contract

8 decembrie 2021, 10:40

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, George Gavrilă, alți doi angajați ai instituției, un lucrător vamal și reprezentantul unei societăți comerciale sunt acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție

George Gavrilă a fost prins în timp ce primea mită în valoare de 4.300 de euro. Este vorba despre 10% dintr-un contract de 43.00 de euro pentru a atribui unei firme un contract în urma unei licitații cu dedicație. Ceilalți doi angajați ai ITM Ilfov și lucrătorul vamal sunt acuzați de luare de mită în formă continuată.

Reprezentantul societății comerciale este acuzat de dare de mită în formă continuată.

Mita ar fi constat în bani, dar și în foloase materiale: baxuri cu măști faciale. Toate acestea erau oferite pentru a închide ochii la anumite nereguli sau pentru a oferi contrcate cu dedicație.

La începutul anului, același inspector ar mai fi primit mită și de la alți oameni de afaceri pe care i-ar fi ajutat să treacă, fără verificări, prin Biroul Vamal de Frontieră Otopeni, un transport de mășți din China.

Unii dintre inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, alții plasați sub control judiciar. Pe numele șefului ITM a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Până la finalizarea anchetei, toți cei 5 inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite