Dmitri Rogozin: Rusia va trimite o misiune pentru a verifica dacă Armstrong a ajuns într-adevăr pe Lună

Dmitri Rogozin fost director general Roscosmos
Dmitri Rogozin fost director general Roscosmos
25 noiembrie 2018, 16:12

Răspunzând unei întrebări despre aselenizarea de acum 5 decenii, Rogozin a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că agenţia rusă ”şi-a stabilit ca obiectiv să zboare şi să verifice dacă au fost acolo sau nu”.

În timp ce vorbea, Rogozin zâmbea superior şi ridica din umeri, remarcă dpa, care notează că teoriile conspiraţiei legate de aselenizarea americanilor sunt un lucru comun în Rusia.

Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a păşit pe Lună în iulie 1969, în plină ”cursă spaţială” în cadrul Războiului Rece dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică.

În anii ’70 ai secolului trecut, Uniunea Sovietică a renunţat la programul său spaţial, după ce patru rachete destinate să ajungă pe Lună au explodat.

Anul trecut, Rusia a fost de acord să coopereze cu NASA pentru a crea o staţie spaţială care să orbiteze Luna. Staţia, numită Deep Space Gateway, va fi construită după modelul actualei Staţii Spaţiale Internaţionale (ISS), care orbitează Pământul, a anunţat Roscosmos anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite