Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei: Ajutorul militar acordat de NATO Ucrainei aduce mai aproape cel de-al Treilea Război Mondial

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev / Shutterstock
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev / Shutterstock
12 iulie 2023, 13:25

Comentând prima zi a summitului Alianței conduse de SUA în Lituania, unde mai multe țări au promis mai mult armament și sprijin financiar, Medvedev a declarat că ajutorul nu va descuraja Rusia să își atingă obiectivele în Ucraina.

„Occidentul complet nebun nu a putut veni cu nimic altceva … De fapt, este o fundătură. Al Treilea Război Mondial este tot mai aproape”, a scris Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Ce înseamnă toate acestea pentru noi? Totul este evident. Operațiunea militară specială va continua cu aceleași obiective”.

Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune militară specială”, în timp ce Kievul și aliații săi spun că Moscova duce un război neprovocat pentru a acapara terenuri și a-și domina vecinul.

Occidentul spune că vrea să ajute Ucraina să câștige războiul, iar puterile occidentale au furnizat deja cantități mari de arme și muniții moderne Kievului.

De asemenea, el a pledat marți pentru utilizarea „armei inumane” care este muniția cu dispersie, după ce a spus că există rapoarte potrivit cărora Ucraina o folosește deja.

Statele Unite au anunțat că vor furniza Kievului muniții cu dispersie care, de obicei, eliberează un număr mare de mici bombe pe o suprafață mare și sunt interzise de multe țări.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Moscova ar fi obligată să folosească arme „similare” dacă Statele Unite ar furniza bombe cu dispersie Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă