Dmitri Medvedev: Occidentul subestimează grav riscul unui război nuclear legat de Ucraina

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev / captura video
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev / captura video
26 mai 2023, 12:53

„Există legi ireversibile ale războiului. Dacă se ajunge la arme nucleare, va trebui să fie o lovitură preventivă”, a declarat Medvedev, citat de agenţiile de presă ruse.

A permite Ucrainei arme nucleare – pas pe care nu l-a propus public nicio ţară occidentală – ar însemna „o rachetă cu încărcătură nucleară care vine în direcţia lor”, a spus Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012.

„Anglo-saxonii nu înţeleg pe deplin acest lucru şi (ei) cred că nu se va ajunge la asta. Se va ajunge în anumite condiţii”, a mai spus responsabilul rus.

După invazia sa din Ucraina de anul trecut, Rusia, care deţine mai multe arme nucleare decât orice alt stat, a acuzat în mod repetat Occidentul că s-a angajat într-un război „prin interpuşi” împotriva ei şi a atenţionat că acest conflict ar putea escalada, notează Agerpres. Occidentul afirmă că vrea să ajute Ucraina să înfrângă Rusia, dar preşedintele american Joe Biden a avertizat că o confruntare directă între NATO şi Rusia ar duce la un al treilea război mondial, menţionează Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite