Distrugeri în "Pădurea cercetaşilor". Zeci de copaci plantați de copii voluntari în Popești-Leordeni au fost tăiați, iar locul nivelat cu buldozerul

În Popeşti-Leordeni 'cresc' mai mult blocuri şi betoane decât copaci. Coordonatorii unui proiect de împădurire a 3 hectare de la marginea oraşului reclamă că arborii plantaţi de copii voluntari anul trecut au fost tăiaţi, rupţi cu buldozerul sau sufocaţi de deşeuri aruncate ilegal. ONG-urile acuză Primăria Popeşti-Leordeni că ar proteja interesele unui afacerist local, iar aleşii se întrec în explicaţii contradictorii.

13 Aprilie 2019, 20:07 |
Distrugeri în pădurea cercetașilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anul trecut, un parteneriat între Primăria Popești-Leordeni cu ONG-urile locale a tranformat o groapă ilegală de gunoi într-o pădurice cu peste 25.000 de copăcei. 1200 de copii au plantat voluntar arborii.

Dar, în acest an, viitoarea pădure a început să fie distrusă.

De la 1 martie până acum, copacii plantați pe 400 de metri pătrați, în apropierea unei bălți concesionate de un afacerist local, au fost distruși cu buldozerul sau tăiați. Pe teren au fost aruncate şi deşeuri.

Viceprimarul pune dezastrul pe seama capriciilor vremii.

Sunt explicații și pentru deșeurile aruncate pe terenul care trebuia împădurit.

Ministrul Mediului a cerut intervenția Gărzii de Mediu. Dar nimeni nu a fost sancționat.

O protecție eficientă poate fi asigurată numai prin schimbarea regimului juridic în zona verde. Un scenariu posibil însă abia peste 5-7 ani, când puieții actuali vor ajunge la maturitate. Până atunci, tânăra pădure rămâne vulnerabilă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI