Distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare. Adolescentul care a incendiat în decembrie blocul din Constanța a fost trimis în judecată

Blocul incendiat la Constanța
Blocul incendiat la Constanța
4 mai 2022, 16:55

În toiul iernii, pe 16 decembrie 2021, zeci de familii din Constanţa au rămas pe drumuri după incendiul izbucnit în subsolul blocului și care s-a extins rapid. 37 de autoturisme au fost distruse, 94 de apartamente și spaţiile comune ale blocului au fost afectate.

Băiatul de 15 ani este acuzat că s-ar fi jucat cu focul în parcarea subterană. Nu a fost singur, ci cu un prieten de 13 ani. În imaginile de pe camerele de supraveghere cei doi au fost surprinși în zonă.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului. Minorul este în arest preventiv.

Acuzaţia de evadare a fost formulată pentru că adolescentul nu a respectat obligaţiile pe care le avea în condiţiile în care împotriva sa fusese luată măsura arestului la domiciliu, explică Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa într-un comunicat.

Pentru că unul dintre locatari, în urma leziunilor produse de arsuri şi inhalarea aerului fierbinte, a necesitat 25-27 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, minorul a fost acuzat și de vătămare corporală din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite