Distrugătorul USS McCain, din nou pe mare. Vasul de luptă a ieșit din teste după 2 ani de reparații complexe

31 octombrie 2019, 20:41

Distrugătorul USS McCain a ieșit pe mare pentru prima dată de la coliziunea din vara lui 2017. După mai multe teste complexe, luna viitoare, marinarii americani se vor întoarce cu nava în portul japonez din care operează în mod normal.

Cmdr. Ryan Easterday, comandant USS John McCain: „Timp de peste un an şi jumătate ne-am ocupat să reparăm nava, să refacem echipajul ei. Ne-am antrenat intens şi ne-am asigurat că putem să readucem distrugătorul pe mare.”

Marina a profitat de timpul petrecut de distrugător în șantier și a modernizat o parte din sisteme. Au fost făcute îmbunătățiri la rețeaua de computere, la antene, radar, dar și la sistemul de armament.

În vara lui 2017, în apropiere de Singapore, distrugătorul american a lovit nava comercială Alnic MC. Ancheta ulterioară a scos la iveală că echipajul era suprasolicitat și nu tocmai bine antrenat, iar unele proceduri erau neclare.

Anul 2017 a fost un an negru pentru Flota a 7-a americană. Distrugătorul USS Fitzgerald a lovit și el un portcontanier și a înregistrat 7 morți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite