Distracţie în stil finlandez: primul campionat mondial de tricotat şi heavy-metal

12 iulie 2019, 12:39

Formaţia Woolfumes, adică Aburi de Lână, din Marea Britanie, a fost pe scena primului campionat mondial de heavy metal şi tricotat. Sute de oameni au umplut piaţa unui orăşel din estul Finlandei pentru a asista la această nouă distracţie.

Formaţii din toată lumea şi participanţi de toate vârstele s-au dat în stambă spre deliciul celor prezenţi, atraşi în special de muzica heavy metal. Acest gen este cel mai popular în Finlanda, ţara cu cele mai multe formaţii pe cap de locuitor din lume: 50 de trupe heavy metal la fiecare 100.000 de locuitori.

„În Finlanda, nopţile de iarnă sunt foarte lungi, poate că pasiunea (n.r. pentru heavy-metal) vine de acolo. Suntem mai melancolici, cum este şi muzica. Poate asta e o explicaţie”, spune Mark Pyykkonen, membru al juriului.

După îndelungi deliberări, formaţia Giga Body Metal din Japonia, care a adus pe scenă luptători de sumo şi o gheişă, a câştigat acest prim campionat mondial de tricotat şi heavy metal. A fost o primă ediţie de succes, iar organizatorii au anunţat deja că va continua şi vara viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă