Distracție pentru pasionații de robotică, în tabăra de vară de la Beclean

Distracție pentru pasionații de robotică
Distracție pentru pasionații de robotică
24 iulie 2022, 13:18

Cei 80 de tineri au ocazia să-și pună la lucru inventivitatea și să facă schimb de idei, dar și să se distreze.

Pe Daria, elevă din Albă Iulia pasionată de robotică, am găsit-o meșterind de zor… la un robot. Membră a echipei XEO, a venit în tabăra de la Beclean că să se relaxeze și să învețe lucruri noi, dar și să socializeze.

”E o provocare pentru noi pentru a ne gândi roboții într un timp scurt. Învatam f multe dar ne facem prieteni mai ales”, spiune Daria Levitchi-elevă la Colegiul Național „Horea Cloșcă și Crișan Albă Iulia.

Echipa de robotică a liceului, Esentza Robotics, este gazdă taberei de patru ani.

”Pe lângă faptul că învățăm multe ne distrăm sunt sesiuni și pentru mentori și pentru elevi. În competiții suntem adversari, aici în tabăra legăm noi prietenii”, ne-a declarat Lorena Vereș, elevă Colegiul Național Petru Rareș Beclean.

În tabăra sunt multe provocări și sarcini de rezolvat. De exemplu, construirea unui robot care să aspire cu un aspirator de mână.

”E un robot special pentru provocarea de aici din tabară, cu brațul de aici va ridica un aspirator. A trebuit să fim creativi, să ne gândim cum facem noi. Ne distrăm grozav. E cel mai frumos să găsim soluții”, spune Alexandra Ciubotaru, elevă.

În tabăra sunt 80 de elevi de liceu de la 17 echipe de robotică din toată țară, mai puțin decât la primele ediții, pentru că finanțările se obțin mai greu.

”E o provocare să iei de la zero echipe. Este și o provocare financiară. E un proiect integral cu resurse din privat și mulțumim sponsorilor”, a susținut Ana Popescu, organizator, Organizaţia „Naţie prin Educaţie”.

În timpul cu adevărat liber când nu se „joacă” cu roboții, elevii au activități de relaxare, se odihnesc în hamace sau se plimbă cu bicicletele puse la dispoziție de primărie. Iar serile se încheie cu focuri de tabără.

Este a 5 a ediție, iar două dintre ele s-au desfășurat online din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite