Distracție de acasă. O listă cu jocuri pentru toată familia

DISTRACŢIE ACASĂ ! JOCURI PENTRU TOATĂ FAMILIA
DISTRACŢIE ACASĂ ! JOCURI PENTRU TOATĂ FAMILIA
11 aprilie 2020, 12:33

1. Borcanul cu dulceaţă – mesaje de încurajare, pentru oricine din familie. Răvaşele dulci, cu gânduri bune, se pun într-un borcan la care puteţi apela oricând. Nu există o doză maximă, iar recipientul poate fi reumplut zilnic

2. Cerneală simpatică din zeamă de lămâie – Dacă vă plictisiţi de mesajele dulci, scrieţi unele misterioase, cu zeamă de lămâie. Pot fi citite lângă o sursă de căldură – cum ar fi un bec – care să le scoată în evidenţă.

3. Mesaje în Morse – Dacă au putut Cireşarii lui Constantin Chiriţă să comunice în Morse, de ce să nu puteţi şi voi? Bileţelele sau bătăile în mobilă în limbajul Morse pot fi alt mod amuzant de a petrece timpul acasă.

4. Bijuterii din paste – Nu încurajăm risipa de alimente, dar dacă aţi cumpărat prea multe paste înainte să vă izolaţi la domiciliu, verificaţi care sunt tubulare şi pot fi înşirate. Apoi, faceţi coliere şi brăţări pe care să le coloraţi.

5. Maţele încurcate – mişcare şi distracţie în spaţiile închise. Jucătorii se iau de mâini şi stau în cerc. Se răsucesc în cele mai năstruşnice poziţii, dar fără să-şi dea drumul la mâini. “Descurcătorul” stă iniţial cu spatele şi, apoi, va avea misiunea de a descâlci “maţele” fără ca toţi celalţi să îşi desprindă mâinile.

6. Vânătoare de comori – Ascundeţi obiecte sau ouă de ciocolată în casă şi faceţi un concurs cu cine găseşte mai multe. Desenaţi o hartă, cu o listă de indicii misterioase.

7. Mimă – este un clasic al jocurilor la domiciliu, deci nu mai are nevoie de o descriere, doar de imaginaţia fiecăruia şi de puţin talent de mim. Ceilalţi vor ghici cine sunteţi sau ce doriţi să le transmiteţi prin semne.

8. ŢOMANAP – o călătorie imaginară, adică jocul care vă testează cunoştinţele de geografie şi vă poartă pe tot globul. Scrieţi pe o foaie un tabel cu mai multe rubrici: ţări, oraşe, munţi, ape, nume, animale, plante. Toate trebuie să înceapă cu aceeaşi literă pentru o rudă de joc. Rundele pot avea o succesiune alfabetică.

9. Jocul tăcerii – cine poate să tacă mai mult –  metoda ideală de a face linişte în casă, fără să-i superi pe ceilalţi. Cine tace mai mult primeşte un premiu. Poate fi o idee bună mai ales în familiile cu părinţi care lucrează de la domiciliu în această perioadă.

10. Piatră-hârtie-foarfecă – Decizii greu de luat în familie ? Cine iese la cumpărături, cine face mâncare sau curăţenie? Jocul piatră-hârtie-foarfecă este o tragere la sorţi imparţială, folosind gesturile mâinii: foarfeca taie hârtia, hârtia acoperă piatra, dar piatra rupe foarfeca.

11. Concurs de citit – îi încurajează pe cei mici să renunţe la ecrane în favoarea cărţilor şi le dă, în acelaşi timp, sentimentul de competiţie cu adulţii.

12. Am văzut cu ochii mei… – un joc inepuizabil, pentru care aveţi la dispoziţie tot ce este în casă. Cel care îl iniţiază priveşte în jur, alege un obiect şi spune: “Am văzut cu ochii mei ceva care începe cu litera…” Ceilalţi pot ghici obiectul din trei încercări. Dacă nimeni nu a intuit despre ce era vorba, runda este câştigată de cine a ales obiectul şi tot el îl va alege pe următorul. Jocul este util şi ca să ajutaţi copiii să înveţe o limbă străină. Jucaţi-l în engleză, de exemplu – I spy with my little eye something beginning with… – şi oferiţi indicii pentru identificarea obiectului.

Spor la joacă, staţi acasă şi totul va fi bine!

Autor: Ana Maria Pleşcan

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite