Distanţaţi din cauza regulilor, dar apropiaţi de aceeaşi credinţă. Sărbătoare mare pentru ortodocși, Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena, și catolici, Înălţarea Domnului

Sărbătoare mare pentru credincioşii ortodocşi care i-au prăznuit astăzi pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Iar credincioşii catolici au celebrat Înălţarea Domnului. Toate slujbele au fost oficiate afară, potrivit regulilor stabilite de autorităţi.

21 Mai 2020, 20:18 |
Mare sărbătoare, cu reguli stricte în biserici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe o vreme mai degrabă de toamnă decât de sfârşit de primăvară, cu ploaie şi cu vânt, credincioşii s-au strâns totuşi în număr mare la biserică pentru praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Distanţaţi din cauza regulilor impuse de autorităţi, dar apropiaţi de aceeaşi credinţă, oamenii au stat în ploaie şi au luat parte la Sfânta Liturghie.

Pe durata stării de alertă regulile sunt ca slujbele să fie oficiate în afara bisericilor. Oamenii trebuie să stea la distanţă unii de alţii şi să poarte mască. Dacă au simptome de viroze respiratorii, ei trebuie să rămână acasă.

Botezurile şi cununiile pot fi săvârşite pe durata sării de alertă, dar cu participarea a maximum opt persoane. La fel şi înmormântările.

Credincioşii care doresc să se spovedească sau să se împărtăşească o pot face programându-se din timp.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Un credincios poate intra în biserică, rămâne cu preotul duhovnic păstrând distanţa recomandată, purtând aceste măşti de protecţie, se desfăşoară actul spovedaniei, aşadar în deplină intimitate între duhovnic şi credincios. Dacă duhovnicul decide, credinciosul respectiv se poate împărtăşi în biserică.

A fost o zi importantă şi pentru credincioşii catolici. Aceştia au celebrat Înălţarea Domnului. Toate slujbele s-au ţinut afară, iar oamenii au stat la distanţă unii de alţii.

Credincioşii orotdocşi vor celebra Înălţarea Domnului joia viitoare, pe 28 mai.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 15°C
IASI 17°C 11°C
CLUJ 14°C 11°C
CONSTANTA 19°C 13°C
CRAIOVA 18°C 14°C
BRASOV 15°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI