Dispute privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților

18 ianuarie 2021, 08:09

După desființarea Secției speciale, pentru fapte de corupție, magistrații ar trebui anchetați de Parchetul General, și nu de DNA, spune liderul deputaților UDMR. Argumentul lui Csoma Botond este acela că ar fi nesănătos ca procurorii DNA care îi anchetează pe funcționari și politicieni să îi ancheteze și pe magistrații care se pronunță în dosarele DNA.

DNA răspunde unei astfel de ipoteze și spune cã nu existã o sentință judecãtoreascã definitivã care sã fi constatat cã au avut loc abuzuri ale procurorilor anticorupție. Fostul ministru, Cãtãlin Predoiu, spune că desființarea Secției Speciale, urmatã de o reînființare a ei, tot în cadrul Parchetului General, nu rezolva problema. În plus, România are angajamente europene potrivit cãrora va combate corupția, inclusiv din magistratura, prin intermediul DNA.

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion vrea ca în primăvară proiectul de lege privind desființarea controversatei secții speciale să fie adoptat de Parlament. Din 2018, de când a fost înființată, aceasta nu a descoperit niciun caz de corupţie în magistratură. A anchetat doar presupuse abuzuri ale DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă