Dispute pe finanțarea a 4 dintre cele mai importante spitale din București. Avertismentul managerilor unităților medicale

6 februarie 2021, 10:53

Consiliul local al Primăriei sectorului 1 a hotărât că administrarea terenurilor și clădirilor a 4 spitale din București va trece la Primăria Municipiului București. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice București.

Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, susține că administrarea din fonduri proprii este aproape imposibilă și cere sprijin financiar din partea primăriei de sector sau a primăriei generale.

Clotilde Armand a scris pe pagina sa de Facebook că nu au fost tăiate fondurile spitalelor, iar transferul de la sectorul 1 către Consiliul General al Municipiului București a fost decis pentru că așa a cerut Curtea de Conturi încă din 2010.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări că, în măsura în care banii există, spitalele nu vor rămâne nefinanțate.

Fostul edil general, Gabriela Firea, acuză că decizia luată la sectorul 1 nu este legală, deoarece ar fi fost nevoie de o hotărâre de guvern.

Prefectul Capitalei a anunțat că va verifica legalitatea deciziei.

Lămuriri au venit și de la ministrul Sănătății cu privire la situația Spitalului Grigore Alexandrescu.

Detalii, în materialul VIDEO

Reprezentanții unora dintre spitale spun că, de anul trecut, în contextul pandemiei, Primăria sectorului 1 a tăiat treptat din fondurile care le erau alocate pentru pază și întreținere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite