Dispute la Cluj în privința unui hotel care se construiește în centrul orașului

17 februarie 2021, 11:11

Hotelul, aflat în faza finală a construcției, a fost ridicat în zona centrală a Clujului, pe stradă Avram Iancu, recunoscută pentru clădirile monument-istoric. Terenul pe care se construiește clădirea este unul plin de istorie, acolo existând o importantă secțiune din zidul medieval al Clujului.

Mai mult decât atât, pe același teren a funcționat și prima grădina botanică a orașului, din epoca barocă, iar cercetătorii au identificat un imporant sit arheologic din epoca română. Nemulțumiți, clujenii au lansat o petiție prin care își arată nemulțumirea față de construcția viitorului hotel.

Pe lângă insemanatea istorică a zonei, clujenii sunt nemulțumiți și de arhitectură Cladirii, în ultimele zile, pe rețelele de socializare, clădirea fiind fie criticată, fie ironizată. Oamenii au descris clădirea că fiind o ,,monstruozitate arhitecturală și urbanistică’’ sau ,,o crimă împotriva patrimoniului cultural imobil’’.

Povestea hotelului, care acum este aproape finalizat, a început încă din anul 2009. Atunci, locatarii din zona au protestat cu privire la intenția de a se ridică un hotel într-o zona exclusiv de case. Și Comisia Monumentelor Istorice din Cluj-Napoca s-a opus proiectului, însă în cele din urmă investitorul a primit un aviz favorabil prin intermediul Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, cu sediul în București.

Petiția online intitulată ,,Dezvoltarea urbană a Clujului trebuie să respecte patrimoniul său cultural, artistic și istoric’’ a adunat în numai 2 zile aproape 1000 de semnături.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă