Dispute înainte de moțiune. La Camera Deputaților nu a fost cvorum pentru vacantarea funcției unui deputat

8 octombrie 2019, 20:01

În ședința de astăzi, deputații aveau în plan să declare vacantă funcția de deputat a lui Octavian Goga, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Tot astăzi, urma să depună jurământul cel care ar fi trebuit să îi ia locul, un reprezentant al PMP. Chiar de la început, ședința s-a împotmolit în proceduri.

După îndelungi parlamentări, s-a trecut la vot. Mai întâi a fost la rând un proiect de lege privitor la bugetul Camerei. Cu 280 de parlamentari prezenți, cvorumul legal era asigurat.

Câteva secunde mai târziu, s-a supus la vot vacantarea postului de deputat. Subit, în sală figurau cu 123 de deputați mai puțin și, deci, ședința a fost suspendată.

Opoziția susține că totul a fost o manevră prin care PSD a împiedicat un deputat PMP să își înceapă mandatul și, în consecință, să voteze în favoarea moțiunii.

În schimb, PSD-ul este foarte liniștit și susține că are situația sub control.

Votul asupra moțiunii de cenzura este programat joi de la ora 10.00. Pentru a demite guvernul, opoziția trebuie să adune cel puțin 233 de voturi. Moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari, dar negocierile se poartă până în ultimul moment.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite