Dispute în Parlament, după ce parlamentari USR și PSD au anunțat că demisionează ca să nu beneficieze de pensii speciale

24 noiembrie 2020, 20:46

Pensiile speciale au încins spiritele în parlament. PNL și PMP au criticat demersul  USR și PSD și au cerut vot în plen. Liderul deputaților PNL a susținut că procedura pentru ca demisiile să devină efective implică o ședință de plen și vacantarea posturilor.

Și președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că singura soluție corectă este abrogarea tuturor pensiilor speciale. Iar liderul Pro România, Victor Ponta, a scris pe Facebook că Marcel Ciolacu și deputații USR trebuie să dea un simplu vot la proiectul de lege aflat la Camera Deputaților.

În parlament există două inițiative legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, blocate în comisii.

Potrivit legii, parlamentarii care au cel puțin un mandat întreg pot cere, când ajung la vârsta pensionării, o indemnizație care le poate aduce mii de lei pe lună sau chiar mai mult dacă au avut mai multe mandate. O lege de abrogare a pensiilor speciale, aprobată de parlament, a fost respinsă de Curtea Constituțională, iar o alta care prevedea impozitarea lor a fost de asemenea contestată, dar CCR nu a dat, deocamdată, un verdict.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite