TELEJURNAL REGIONAL

Dispută pentru clădirea Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai. Parohia Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a revendicat imobilul. Sentința definitivă va fi dată de Înalta Curte de Casație și Justiție peste 2 săptămâni

Statul român riscă să piardă în instanță una dintre clădirile simbol ale Clujului, cea în care funcționează Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai! Parohia Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a revendicat imobilul, iar procesul a avut loc la Curtea de Apel Alba-Iulia. În primă instanță, solicitarea Parohiei a fost respinsă. Sentința definitivă va fi dată de Înalta Curte de Casație și Justiție peste 2 săptămâni.

03 Martie 2021, 10:31 (actualizat 03 Martie 2021, 12:17) Știrile TVR |
Disputa pentru cladirea facultatii de litere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Parohia Româno-Catolică „Sfântul Mihail”, din Cluj-Napoca, a dat în judecată Comisia Specială de Retrocedare a Bunurilor care au aparţinut Cultelor religioase, cerând retrocedarea clădirii în care își are sediul Facultatea de Litere. Procesul este în desfășurare de aproximativ patru ani.

Inițial, instanța a respins solicitarea parohiei, însă decizia a fost atacată cu recurs. Rectorul Universității Babeș-Bolyai, instituție care este parte în proces, spune că își dorește să mențină sediul Facultății de Litere în imobilul de pe stradă Horea. În cazul în care instanța va decide altfel, conducerea Universității va discuta cu reprezentanții Parohiei Româno-Catolice.

Specialiștii spun că imobilul ar putea fi retrocedat doar dacă se va demonstra că acesta a fost în proprietatea Parohiei. Reprezentanții Parohiei Româno-Catolice „Sf. Mihail” nu au comentat situația, menționând doar că există un proces în desfășurare.

Soluția definitivă va fi anunțată în dată de 17 martie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI