Disponibilizări masive în sectorul bancar din Spania. Salariile scandaloase ale unor directori din domeniu, dezvăluite. Datoria publică a depășit 120% din produsul intern brut - maxim istoric

Datoria publică a Spaniei a atins un nou maxim istoric, cu o creştere de peste 18 miliarde de euro de la începutul anului. Şi sectorul financiar se cutremură sub presiunea crizei generată de pandemie. Cele mai importante bănci au anunţat disponibilizări masive şi închiderea a peste 2.000 de agenţii.

23 Aprilie 2021, 12:49 (actualizat 23 Aprilie 2021, 12:56) |

Consecințele economice ale pandemiei se resimt din ce în ce mai mult în Spania.

Datoria publică a depășit 120% din PIB și a ajuns la 1.366 de miliarde de euro.

Sectorul bancar a anunțat disponibilizări masive. Aproape 20 de mii de angajați vor fi concediați. Cei mai mulți, peste 8.000, vor fi de la Caixa, care va închide 1.500 de agenții în toată țara. BBVA va renunța la un sfert din angajați și la peste 500 de reprezentanțe.

Guvernul a criticat decizia băncilor și a adus în discuție salariile inacceptabile și bonusurile uriașe pe care le primesc directorii agențiilor ce urmează să facă disponibilizări.

Nadia Calvino, vicepreședinte Guvernul Spaniei: "Entitățile financiare și întreg sectorul trebuie să acționeze cu responsabilitate și să încerce să găsească toate alternativele posibile astfel încât să minimizeze impactul negativ pe piața muncii, pentru că în afara impactului individual asupra băncilor și a angajaților este vorba de o pierdere de valori și capital uman pe care Spania nu și-o poate permite".

Reprezentanții sindicatelor din domeniu au făcut publice salariile scandaloase ale unor directori de bănci, milionari în euro, și au amenințat cu proteste.

Anul trecut, alte 4 bănci au trimis acasă aproape 10 mii de angajați.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI