Disperare pe vasul umanitar Open Arms. Câțiva migranți s-au aruncat în apă. Spania s-a oferit să primească vasul

19 august 2019, 10:57

107 migranți, majoritatea africani, se află la bordul navei Open Arms. Au fost recuperați acum 18 zile pe Mediterana din apropierea coastelor Libiei. Ministrul italian de Interne a autorizat zilele trecute doar debarcarea minorilor, 27, după polemici prelungite cu premierul Conte.

Matteo Salvini a spus că Spania ar trebui să primească migranții, vasul fiind sub pavilionul acestei țări. La bord, situația este critică.

Câțiva migranți s-au aruncat în apă încercând să ajungă pe insula Lampedusa, aflată la câteva sute de metri. Au sărit după ei voluntarii de pe Open Arms. Alți migranți s-au luat la bătaie

Spania s-a oferit să primească nava într-un port al său și a precizat că migranții vor fi relocați.

Un purtător de cuvânt al organizației Open Arms a declarat că oamenii nu mai rezistă pe mare 6 zile, cât ar dura drumul, și că trebuie debarcați imediat.

Premierul Italiei și guvernul Spaniei au anunțat că migranții de pe acest vas vor fi relocați potrivit unui aranjament ce implică 6 țări – Franța, Germania, Luxemburg, Spania, Portugalia și România. Autoritățile de la București nu au anunțat oficial că preiau migranți de pe acest vas.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite