Disperare fără vinovaţi. Instanțele de judecată au stabilit că nimeni nu poate fi incriminat pentru starea fetiței malnutrite

12 iunie 2019, 13:04

Nevinovate au fost găsite și asistenta socială și cea medicală, angajate ale primăriei, acuzate de neglijența în serviciu, pentru că nu au semnalat la timp starea fetei și nu au cerut măsuri pentru a o scoate din familie.

Adina a ajuns la spital în 2013. La 19 ani, avea doar 16 kilograme, arăta ca un copil de 7 ani și avea cunoștințele și aptitudinile unuia de 3 ani. Avea numeroase probleme de sănătate, iar starea generală i-a șocat pe medici.

Din 2014, este internată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei din judeţul Suceava. O echipă complexă se ocupă de recuperarea ei medico-psiho-socială și, desi a făcut progrese, mai are încă mult de recuperat.

Patru persoane au fost trimise în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului și neglijență în serviciu. Prima instanţă le-a achitat pe motiv că fapta nu există, iar Curtea de Apel Suceava a menținut sentința.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite