Dispeceratul Național Salvamont | 126 de apeluri de urgență în ultimele 24 de ore, record pentru această iarnă

21 februarie 2021, 09:09

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 126 apeluri de urgenţă, recordul negativ de până acum din această iarna”, se arată într-un comunicat transmis duminică.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Lupeni (20), Salvamont Predeal (12) şi Salvamont Municipiul Braşov (11). Pentru alte 21 de formaţii au fost înregistrate între un apel şi nouă apeluri.

„S-au mai primit 52 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile”, informează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Vremea însorită și zăpada abundentă au atras în Poiana Brașov mii de turiști, dar odată cu aglomerația apar și riscurile unor accidente grave, mai ales pentru schorii începători.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 367 de cazuri. Sute de persoane s-au accidentat, s-au rătăcit sau trebuiau evacuate.

Și în stațiunea sibiană Păltiniș, toate cele 6 pârtii au fost deschise la capacitate maximă. Nu au lipsit nici aici accidentele, chiar dacă au fost mai puține decât în stațiunile mai mari. Salvamontiștii sibieni au primit 3 apeluri de urgență în ultimele 24 de ore.

Salvatorii îi avertizează pe turiști să fie atenți nu doar pe pârtii, ci și în afară lor, iar cei care se aventurează pe trasee montane să aibă echipamentele necesare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani