Dispărut fără urmă. Alpinistul Lucian Manea a urcat pe muntele Elbrus din Rusia în urmă cu șapte luni și de atunci nu a mai fost văzut

18 mai 2019, 17:10

Lucian Manea iubea enorm muntele. În urmă cu 3 ani începuse să cucerească vîrfuri montane cunoscute în lume. A urcat pe Kilimanjaro și pe Mont Blanc, iar următoarea lui țintă a fost Elbrus, în Munții Caucaz din Rusia. A plecat pe 7 octombrie anul trecut să-și împlinească și acest vis. Urma să revină acasă într-o săptămână. Soția și copiii lui au vorbit cu el ultima oară pe 9 octombrie. Au trecut șapte luni și nici urmă de el. Singura certitudine e că a dispărut.

Lucian Manea a fost văzut ultima dată de un alpinist rus. Se împrieteniseră și urcaseră împreună să cucerească vârful Elbrus. Lucian nu a mai coborât și nimeni nu știe ce s-a întâmplat. Se crede că, la coborâre, din cauza epuizării, ar fi alunecat pe ghețar într-o crevasă din cunoscutul „cimitir alb” al Elbrusului. Acolo ar fi sfîrșit și alți alpiniști, care nu au mai fost niciodată recuperați. Echipele de salvamontisti de acolo nu l-au găsit. Rudele și alpiniști români vor să încerce imposibilul. Să l aducă acasă.

Acasă îl așteaptă soția, gemenii de 8 ani și fetița de 12 ani. Ziua în care bărbatul ar fi împlinit 50 de ani a fost cea mai grea.

Familia alpinistului trăiește doar din salariul de profesor al mamei. Femeia nu poate prelua afacerea soțului în lipsa unui certificat de deces, iar copiii nu pot primi pensie alimentară. Documentul se eliberează după doi ani de la dispariția unei persoane. Alpiniștii au inițiat o campanie online să strângă bani pentru expediția de recuperare a lui Lucian Manea. Echipa are nevoie de 6.400 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite