Disneyland Shanghai, închis după depistarea unui singur caz de COVID-19

Disneyland Shanghai a fost închis luni după depistarea unui singur caz de COVID-19, confirmat la o persoană care a vizitat acest parc de distracţii, în contextul în care autorităţile chineze încearcă să ţină sub control un focar epidemiologic a cărui amploare este deocamdată redusă, informează AFP.

01 Noiembrie 2021, 10:46 (actualizat 01 Noiembrie 2021, 10:50) Știrile TVR |
Disneyland Shanghai / FOTO: shutterstock.com

China, prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului 2019, este totodată prima ţară din lume care a controlat în mare parte epidemia încă din primăvara anului 2020, după adoptarea unor măsuri extrem de restrictive, inclusiv închiderea aproape totală a frontierelor naţionale.

Autorităţile chineze continuă să respecte o politică de "zero infectări", consolidată şi mai mult odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe în februarie 2022.

China este îngrijorată după apariţia unor cazuri de COVID-19 la sfârşitul lunii octombrie în nordul ţării, inclusiv în capitala Beijing. Nouăzeci şi două de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore au fost raportate luni, reprezentând cel mai mare bilanţ zilnic de la jumătatea lunii septembrie.

În acest context, parcul Disneyland Shanghai, inaugurat în 2016, a trebuit să îşi închidă porţile luni după descoperirea unui caz pozitiv în rândul foştilor săi vizitatori - o femeie care s-a întors între timp într-o provincie învecinată cu metropola Shanghai.

Data redeschiderii acestui parc de distracţii nu a fost deocamdată anunţată.

Încă de duminică, administratorii parcului au început testarea angajaţilor şi a vizitatorilor. Aproape 34.000 de persoane au fost testate până luni dimineaţă, a anunţat Primăria din Shanghai.

Într-o înregistrare video difuzată în presa oficială, pot fi văzuţi angajaţi în combinezoane de protecţie care îi testează pe vizitatori, pe fundalul unui foc de artificii deasupra emblematicului castel Disneyland.

Toate testele s-au dovedit negative, însă persoanele testate trebuie să evite să meargă la şcoală sau la locul de muncă timp de cel puţin 48 de ore şi să efectueze teste suplimentare.

În urmă cu două zile, parcul de distracţii Universal Studios din Beijing, care s-a deschis la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat depistarea unor cazuri-contact în rândul vizitatorilor săi din weekendul precedent.

Aproximativ 6 milioane de chinezi se află în prezent în carantină din cauza celei mai recente recrudescenţe epidemiologice, iar cei mai mulţi dintre ei sunt locuitori din Lanzhou, un oraş situat la 1.200 kilometri vest de Beijing.

"Situaţia este gravă şi complexă", a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt de la Ministerul Sănătăţii, subliniind rapiditatea ce caracterizează circulaţia virusului.

 

 

 

 

 

 

sursa agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI