Disney+ pregătește un serial inspirat din universul Star Wars și centrat pe personaje feminine

Disney+
Disney+
23 aprilie 2020, 10:11

Potrivit Deadline Hollywood, noul serial va fi „un thriller de acţiune, cu elemente de arte marţiale, care se concentrează pe femei şi se desfăşoară într-o cronologie diferită de aceea a universului obişnuit din ‘Star Wars'”.

Grupul Disney, contactat de jurnaliştii de la AFP, nu a făcut deocamdată comentarii pe această temă. Noul serial, regizat de Leslye Headland, una dintre creatoarele serialului „Russian Doll” difuzat de Netflix, va fi filmat folosind tehnica live-action, a dezvăluit The Hollywood Reporter.

Noua producţie reprezintă cea mai recentă tentativă a grupului Disney de a consolida prezenţa celebrei francize SF pe micile ecrane, după succesul răsunător obţinut cu „The Mandalorian”. Difuzat toamna trecută pentru a însoţi lansarea platformei de streaming video a grupului Disney, serialul „The Mandalorian” i-a sedus atât pe criticii de specialitate, cât şi pe fanii francizei „Star Wars”.

Acel serial a inclus şi un mic personaj cu piele verde, urechi ascuţite şi ochi mari şi blânzi, supranumit „Baby Yoda” de spectatori, care l-au simpatizat imediat şi i-au dedicat numeroase mesaje de apreciere pe reţelele de socializare. Al doilea sezon va fi lansat în octombrie 2020, iar producătorii au anunţat că al treilea sezon a intrat deja în etapa de pre-producţie.

Alte două producţii inspirate din franciza „Star Wars”, ce vor fi realizate folosind tehnica live-action, se află în pregătire şi vor fi difuzate pe platforma Disney+: un prequel pentru „Rogue One” şi un serial care va marca revenirea actorului Ewan McGregor în rolul lui Obi-Wan Kenobi.

Iniţiativele ce vizează creşterea numărului de personaje feminine şi a celor provenite din rândul minorităţilor în producţiile derivate din „Star Wars” au generat păreri împărţite în rândul fanilor. Cea mai recentă trilogie de filme din această franciză a avut în prim-plan femei şi persoane de culoare, precum personajele Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega).

Însă actriţa americană de origine asiatică Kelly Marie Tran, prima actriţă non-caucaziană care a interpretat un rol principal în această franciză de mare succes, a fost hărţuită pe reţelele de socializare prin intermediul unor comentarii rasiste şi sexiste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite