Disensiuni în politica externă. Președintele și coaliția, viziuni diferite despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

13 mai 2018, 20:47

Participarea României la manifestările dedicate mutării Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim vine în plin război președinte-coaliție în materie de politică externă.

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Ne afundăm așa, într-o gaură de anti-europenism, de diletantism, de populism, din care o să ieșim din ce în ce mai greu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe 3 mai: Este vorba despre niște avantaje strategice pe care le poți obține în această perioadă atât din partea SUA, cât și din partea Israelului.

Șeful statului ironizează şi prestația premierului în timpul vizitei la Vatican, în urma căreia Viorica Dăncilă a anunțat că Papa Francisc va veni la anul în România.

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Nu a înțeles domana foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. S-a vorbit despre președinția României a Consiliului UE în prima parte a lui 2019. Singura explicație a mea este că d-na a înțeles că este vorba despre vizită și nu despre peședinție.

Liviu Dragnea clarifică opțiunile de politică externă într-un interviu pentru Associated Press.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Noi nu încurajăm o apropiere de Rusia, dimpotrivă, pentru noi este foarte important ca flancul estic al NATO să fie întărit.

Analiștii cred că aceste disensiuni trebuie să înceteze.

Într-o postare recentă, al doilea om în stat, Călin Popescu-Tăriceanu arăta că e de așteptat ca o Europă cu mai multe viteze să ducă și la rezultate cu mai multe viteze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite