Discuţii ruso-germane despre securitate. Ministrul german de Externe: Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei

18 ianuarie 2022, 19:00

Moscova neagă existenţa unei intenţii de a ataca Ucraina dar a avertizat că ar putea declanşa acţiuni militare dacă Occidentul nu acceptă o listă de solicitări. Una dintre cele mai importante este blocarea intrării Ucrainei în NATO, solicitare pe care Washingtonul o refuză. Autorităţile ruse nu au specificat despre ce acţiuni ar fi vorba.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a discutat, la Moscova, cu omologul rus Serghei Lavrov, tensiunile dintre Moscova şi Occident.

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe: Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei. Vom face totul pentru a garanta securitatea Europei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Moscova apreciază eforturile Statelor Unite de a se alătura tentativei de rezolvare pin metode diplomatice a crizei din estul Ucrainei.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federaţiei Ruse: Vom saluta decizia SUA de a se alătura formatelor existente, pentru a obţine rezultate, deoarece au o influenţă decisivă asupra regimului de la Kiev.

Şeful dipomaţiei americane va merge la Kiev pentru a evalua, împreună cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu ministrul de Externe Dmitro Kuleba urmările eşecului negocierilor între Statele Unite şi Rusia.

Rusia şi Belarus au început manevre militare comune. Statele Occidentale se tem că Moscova ar putea folosi exerciţiile pentru a trimite trupe la nord de Ucraina, pentru a-i limita astfel capacitatea de apărare.

Armata rusă a început manevre tactice şi în regiunea Rostov, din apropierea frontierei cu Ucraina. Rusia a îngrijorat aliaţii din NATO după ce a masat aproximativ 100.000 de militari în apropierea Ucrainei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite