Discuţii aprige pe buget. Administraţia prezidenţială şi Curtea de Conturi au cerut mai mulţi bani

4 februarie 2017, 15:10

Un consilier de la Administraţia prezidenţială a cerut peste 5 milioane de lei în plus la bugetul Palatului Cotroceni pentru a putea continua investiţiile demarate anul trecut. Este vorba despre bani pentru repararea unor corpuri de clădire, dar şi pentru repararea unor monumente arhitecturale din complexul Cotroceni, transmite Andreea Dumitrescu pentru Telejurnal 14.00.

Deşi liberalii au susţinut această cerere a Administraţiei prezidenţiale, până la urmă comisiile reunite nu au aprobat suplimentarea bugetului.

Şi Curtea de Conturi a cerut bani în plus, în special pentru cheltuieli de personal. Preşedintele instituţiei, Nicolae Văcăroiu, a subliniat că nici măcar nu s-au respectat procedurile legale privind avizarea bugetului dorit de Curtea de Conturi.

„Bugetul pe care-l am pentru 2017, asta este viaţa, nu-mi acoperă plata salariilor pentru cei aflaţi în plată la ora actuală pe 2 luni de zile (…) Să ştiţi că toată lumea e fericită dacă nu mai există Curtea de Conturi”, a subliniat Văcăroiu în faţa presei.

Şi Curtea Constituţională a dorit mai mulţi bani, atât pentru personal, cât şi pentru bunuri şi servicii. Preşedintele CCR a reuşit să-i convingă pe parlamentari şi au fost obţinute fondurile solicitate pentru bunuri şi servicii.

Cele mai multe amendamente propuse în special de PNL şi USR atât la Secretariatul general al guvernului, cât şi la Ministerul de Externe, au fost respinse pe bandă rulantă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite