Discursul Reginei sau planurile premierului. Ieșirea Marii Britanii din UE este prioritatea guvernului Johnson

În Marea Britanie s-a deschis noua sesiune parlamentară cu așa-numitul discurs al Reginei. Elisabeta a II-a a citit în fața camerelor reunite prioritățile guvernului Johnson pentru anul care urmează. Cum discursul este scris de membrii executivului, suverana a spus: "Prioritatea guvernului meu a fost întotdeauna să asigur ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 octombrie".

14 Octombrie 2019, 21:27 |

Conservatori, britanicii nu renunță la tot fastul dedicat acestui eveniment care este cam același încă de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Regina se deplasează de la Palatul Buckingham la sediul parlamentului cu trăsura. De data aceasta, Elisabeta a II-a a fost însoțită de fiul său, moștenitorul tronului, Prințul Charles.

Nu mai puțin de 20 de proiecte de legi au fost trecute în revistă, inclusiv cele necesare pentru punerea în aplicare a unui acord pentru Brexit.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: Guvernul meu se angajează ca cetăţenii europeni, care trăiesc în Regat şi au contribuit atât de mult la bugetul Marii Britanii, să aibă dreptul să rămână.

În timp ce Regina Elisabeta a II-a citea proiectele guvernului sub privirea mai mult decât încântată a premierului Johnson, afară manifestau deopotrivă susținători și oponenți ai Brexitului.

Guvernul de la Londra vrea un nou sistem de imigrație după ruperea de Uniune, reforme în justiție și sănătate. Toate aceste proiecte sunt la fel de incerte ca și viitorul politic al lui Boris Johnson.

Discursul de astăzi va fi urmat de câteva zile de dezbateri în parlament, la finalul cărora va fi supus aprobării prin vot și există posibilitatea ca acesta să fie respins, ceea ce ar subrezi și mai mult poziția conservatorilor acuzați de opoziția laburistă că s-au folosit de Regină pentru a promova un manifest electoral.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI