Probleme tehnice în timpul discursului lui Zelenski în Parlamentul României. L. Orban: Submediocrii aflaţi din greşeală la putere ne-au făcut de băcănie

Ședință comună în Parlament pentru discursul lui Volodimir Zelenski
Ședință comună în Parlament pentru discursul lui Volodimir Zelenski
5 aprilie 2022, 07:59

Intervenția lui Volodimir Zelenski nu a avut traducere integrală sau au fost momente când traducătorul nu s-a auzit.

Demersul a avut loc la inițiativa președintelui Senatului.

TEXT INTEGRAL Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul României: Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucha. Aceasta este realitatea. Ciucă: Ne-am deschis porțile și sufletele pentru vecinii ucraineni

Discursul președintelui ucrainean a durat aproximativ 10 minute și vine în contextul dezvăluirilor prezentate în presa internațională despre crimele de război ale Rusiei lui Putin.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a criticat, luni seară, modul în care a fost tradus discursul liderului ucrainean Volodimir Zelenski şi condiţiile tehnice în care s-a desfăşurat videoconferinţa, afirmând că „submediocrii aflaţi din greşeală la putere” au făcut România „de băcănie” într-un moment în care atenţia opiniei publice internaţionale era îndreptată spre ţara noastră.

„Am aşteptat cu emoţie acest moment de referinţă în viaţa noastră politică şi parlamentară, discursul în faţa Parlamentului Românei al preşedintelui Ucrainei eroice, aflate într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru supravieţuire în faţa unui agresor care nu se dă în lături de la nicio ticăloşie pentru a-şi atinge ambiţiile. În prima parte a discursului lui Zelenski nu am auzit nimic. Apoi l-am auzit doar pe preşedintele Ucrainei, fără traducere. Când a început să vorbească traducătorul, mi-a părut rău că a început să traducă. A arătat că ori nu ştie limba ucraineană, ori nu ştie limba română”, a scris Orban, pe Facebook.

El a susţinut că traducătorul „a distrus complet orice emoţie, orice fir epic, orice logică”.

„La un moment dat am rămas şi fără imagine. Şi a trebuit să mai suportăm şi calvarul de a asculta silabisirile pline de poticneli ale lui Cîţu, Ciolacu şi Ciucă. Într-un moment în care atenţia opiniei publice internaţionale era îndreptată spre România, submediocrii aflaţi din greşeală la putere ne-au făcut de băcănie”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut, luni seară, un discurs prin videoconferinţă în Parlamentul României. Acesta s-a declarat convins că România va participa la refacerea ţării sale după război şi a menţionat că doreşte un dialog pentru susţinerea comunităţilor româneşti, respectiv, ucrainene din cele două ţări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă