Discursul învingătorilor Joe Biden și Kamala Harris. Președintele ales: Am dorit această funcţie pentru a reda Americii sufletul său, pentru a face din nou America respectată. De luni, grup de lucru COVID

Joe Biden a sărbătorit deja victoria alături de Kamala Harris. Donald Trump îi atrage atenția că se grăbește - nu a fost proclamat oficial învingător în niciun stat. De luni, avocații preşedintelui depun plângeri în instanță, reclamând nereguli și fraude la vot.

08 Noiembrie 2020, 14:38 (actualizat 08 Noiembrie 2020, 15:12) Știrile TVR |

Îmbrăcată în alb, culoarea simbol a luptei femeilor pentru drepturi civile, Kamala Harris a promis că va fi un vicepreședinte așa cum a fost Biden pentru Obama - loial, onest și pregătit.

KAMALA HARRIS, vicepreședinte ales al SUA: "Acum începe munca adevărată, grea, necesară, benefică: salvarea de vieţi şi învingerea pandemiei, reconstruirea economiei, care să-i sprijine pe cei ce muncesc, alungarea rasismului sistemic din justiţie şi din societate, combaterea crizei climatice".

Kamala Harris a făcut câteva aluzii la Trump, fără să-l menționeze explicit. Biden însă a insistat pe nevoia de însănătoșire a societății americane, de reconciliere, indiferent de opțiunea politică.

JOE BIDEN, președinte ales al SUA: "Mă angajez să fiu un președinte care să nu dezbine, ci să unească. (...) Mi-am dorit această funcție pentru a reda Americii sufletul său, pentru a reface temelia acestei națiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume".

Joe Biden a anunțat că luni lansează un grup de lucru COVID-19, format din oameni de știință de prim rang și experți care să stabilească elementele concrete ale planului pentru a stăpâni pandemia.

Sărbătorirea victoriei s-a încheiat clasic, cu artificii, muzică și venirea pe scenă a celor două familii - Biden și Harris. Nu a lipsit nici Hunter Biden, protagonistul scandalurilor din campania electorală.

Mii de locuitori din New York au urmărit în stradă discursul lui Joe Biden. Times Square a răsunat de urale și de aplauze.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ALEGERI PREZIDENŢIALE SUA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI