Discuțiile de la Ministerul Muncii s-au terminat. Grefierii spun că așteaptă fluturașii de salariu, pentru a vedea cum stau lucrurile

7 februarie 2018, 10:17

UPDATE Reprezentanții grefierilor au plecat oarecum mulțumiți de la discuțiile cu Ministerul Muncii, a transmis Diana Dumitrașcu. Ei spun că, potrivit calculelor făcute de Ministerul Muncii, salariile lor nu ar trebui să scadă, dar așteaptă să vadă acest lucru și pe fluturaș. Până atunci, ei vor continua greva japoneză. La ora 12.00, reprezentanții birourilor de resurse umane din Parchetul General și din Curtea de Apel vor veni și ei la Ministerul Muncii, pentru a vedea cum se face corect acest calcul.

Denisa Dindăreanu, președintele Asociației Grefierilor din România: „N-a fost o negociere, a fost o discuție și o lămurire asupra aplicării legii. Se pare că ordonatorii de credite au înțeles să aplice în mod distinct legea. Conform calculelor, salariile nu vor scădea, dacă se va aplica legea în mod corect, în mod unitar, de către toată lumea”.

Cătălin Trăistaru, lider de sindicat: „Rămân în plată salariile care sunt plătite acum, nu este vorba despre o creștere, ceea ce vom putea obține maximum pentru colegii cu vechime va fi măcar salariul rămas în plată să nu fie afectat, nu este vorba despre creștere la ei, sub nicio formă”.

La ora 9.00 a început întâlnirea dintre reprezentanții grefierilor și Lia Olguța Vasilescu, a transmis Diana Dumitrașcu, de la Ministerul Muncii. Grefierii sunt nemulțumiți de faptul că, în urma aplicării Legii salarizării și a transferării contribuțiilor de la angajator la angajat, unii dintre ei s-au ales cu lefuri mai mici. Lia Olguța Vasilescu spune că este exclus să fie așa, pentru că în decembrie s-au făcut simulări concrete de calcule, cu fluturași ai grefierilor, și nu a rezultat nicio scădere. Cel mai probabil, spune ministrul Muncii, ar fi vorba despre calcule greșite, sporuri care nu s-au luat în calcul, de majorări de salarii care s-au făcut în instanță și astfel rezultă unele lefuri mai mici.

Reamintim că personalul auxiliar din cadrul instanțelor și parchetelor a declanșat grevă japoneză începând cu 1 februarie, pentru că, în urma aplicării Legii salarizării, lefurile angajaților vor fi mai mici cu sume cuprinse între 36 și 500 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă