Discuții PSD-UDMR. Kelemen Hunor: Mi-a plăcut că Viorica Dăncilă a răspuns la toate întrebările fără să se uite la președintele Dragnea

23 ianuarie 2018, 10:43

„Am vorbit în primul rând de autostrada Transilvania și de necesitatea continuării lucrărilor la autostrada Transilvania. Am discutat despre relațiile româno-maghiare într-un an sensibil cum este Anul Centenarului și de necesitatea dialogului, și, bineînțeles, am ridicat problema descentralizării”, a declarat Kelemen Hunor după întâlnirea cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

„Vom aștepta programul de guvernare, vom aștepta lista cabinetului, fiindcă astăzi nu am discutat despre miniștri – este treaba lor când vor lua o decizie și cine vor fi miniștrii. Dar important este că prima dată am avut ocazia de a vorbi cu d-na Dăncilă, premier desemnat și de a asculta ce are de gând să facă mai departe dacă va primi votul de învestitură. Decizia o vom lua luni, 29, după audierile în comisiile de specialitate, la ședința grupurilor reunite, deci nu înainte de 29”, a subliniat liderul UDMR.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă are profilul de premier pe care UDMR să-l voteze, Kelemen Hunor a explicat: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la președintele Dragnea”.

„Spun că tot ce s-a vehiculat în presă că nu știe, că nu știu cum, nu știu ce, nu s-a adeverit. A răspuns inclusiv la chestiunile extrem de tehnice legate de agricultură și cum vede ea după 2020 politica agricolă comună, fiindcă sunt foarte multe lucruri care se vor schimba”, a exemplificat președintele UDMR. „Știa exact domeniul, știa să răspundă și avea și o viziune ce ar trebui să facă România ca în domeniul agriculturii, de exemplu, după 2020 să păstrăm și chiar să creștem nivelul plăților și alocațiilor pentru fermieri și nu numai”, a adăugat el.

„Deci nu mi s-a părut că ar fi un om care nu cunoaște domeniul și care tot timpul s-ar aștepta să primească de la cineva un impuls ce să spună, nu”, și-a încheiat Kelemen Hunor explicația pe această temă.

Liderul UDMR a indicat că nu s-a discutat despre posibilitatea ca formațiunea sa să intre la guvernare. „Acest subiect a fost închis anul trecut din punctul nostru de vedere, imediat după alegeri. Au majoritate, aritmetica este aritmetică, și acest subiect nu a fost deschis nici de PSD, nici de noi, nici azi, nici ieri”.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea, a pus că reprezentanții ambelor partide au fost mulțumiți de răspunsurile Vioricăi Dăncilă:

Liviu Dragnea: „Și noi vrem o creștere a calității funcționarilor publici. De asemenea, s-a discutat despre fondurile europene, despre preluarea președinției de către România a Consiliului Uniunii Europene, și am fost destul de mulțumiți pentru că doamna Dăncilă a răspuns la orice întrebare și de răspunsuri. Am discutat și despre colaborarea din Parlament care a fost bună, dar cred că o să avem o relație mai bună de colaborare în 2018. (…) Și eu și partidul ne delimităm fără ezitare de declarațiile lui Mihai Tudose. Nu s-a discutat despre autonomie, pentru că poziția mea publică este cunoscută”.

Viorica Dăncilă: „Am prezentat programul de guvernare, am susținut că vom continua programul de guvernare, pe urmă am răspuns întrebărilor, care au fost numeroase și din diferite domenii de activitate, atât privind probleme europene, politica agricolă comună, dar și probleme interne. Eu nu am auzit această solicitare (n.r., dacă intră UDMR la guvernare) din partea UDMR, deci dacă nu există o solicitare, nu cred că e nevoie de un răspuns. Nu mă pronunț, dumnealor vor delibera, vor vedea cât sunt de mulțumiți de răspunsurile pe care le-am dat și își vor anunța poziția”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite