Discuții privind colectarea banilor la buget. Șeful ANAF: Toate măsurile au fost implementate

13 aprilie 2017, 12:02

Premierul s-a întâlnit joi cu cu reprezentanții ANAF, Ministerului de Finanațe și ai Comisiei Naționale de Prognoză.

Bogdan Stan, șeful ANAF, a declarat, joi, într-o conferință de presă că a finalizat implementarea tuturor celor 14 măsuri asumate la venirea în funcție, în urmă cu trei luni.

Urmare a acestor măsuri, gradul de conformare și de declarare va crește, acest lucru ajutându-ne să ne atingem țintele în ceea ce privește gradulde realizare a planului, a declarat Bogdan Stan.

Cu privire la încasările de la buget ANAF a reușit să realizeze un total al veniturilor bugetare în trimestrul I 2017 în cuantum de 50.423,1 mil.lei , ceea ce reprezintă o depăşire cu 1,3% – indice nominal, respectiv 631,3 mil.lei în cifre absolute mai mult față de perioada similară a anului 2016, se arată într-un comunicat ANAF.

În luna martie veniturilor bugetare colectate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au însumat 18.429,3 mil.lei, ceea ce reprezintă o depăşire cu 5,2% – indice nominal, respectiv 904,7 mil.lei în cifre absolute mai mult față de perioada similară a anului trecut (17.524,6 mil.lei).

Încă luptăm pentru recuperarea deficitului din luna ianuarie, deficit care a fost din cauza scăderii TVA, a arătat șeful ANAF.

Bogdan Stan a mai spus ANAF s-a adresat direct contribuabilului prin dialog, în vederea îndrumării către cererea de eșalonare, prezentându-le în acest sens avantajele ce decurg din acest lucru.  În perioada de eșalonare majorările și penalitățile nu mai curg, din 3 martie până în prezent, avem un număr de 923 de eșalonari cu o suma de 280 de milioane. Aceste măsuri vor fi puse în continuare în implementare.

În ceea ce privește partea de inspecție fiscală, Bogdan Stan a declarat că a reușit să modifice ordinul de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA, în sensul de a micșora perioada de realizare a acestor inspecții, de a crea o baza de date cu contribabili cu risc fiscal. Vom reuși să relocăm personalul de inspecție control pentru soluționarea deconturilor de TVA, către controalele de fond.

Actiunile inițiate de antifraudă, noi sustinem că au un rol de păstrare a gradului de declarare și conformare.

Bogdan Stan a spus că ANAF funcționează cu o structură de personal subdimensionată, având 25 de mii de angajați, suntem subdimensionati cu 3000, avem alocate 28 de mii de posturi alocate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă