Autoritățile caută soluții pentru a stimula vaccinarea anticovid a copiilor. La Guvern, premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, discută marți cu reprezentanții UNICEF, ai Consiliului Național al Elevilor și Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți despre beneficiile imunizării copiilor cu vârste de peste 12 ani. Declarații de la începutul ședinței de guvern au fost transmise într-o Ediție specială la TVR1.
Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la începutul ședinței de la Guvern pe tema vaccinării copiilor de peste 12 ani, că, dacă se vaccinează suficient de multe persoane, este posibil să nu avem un val 4 al pandemiei sau acesta să fie unul fără probleme. Prim ministrul a arătat că vaccinul anti-COVID a ajuns în toate colțurile țării și a subliniat că sunt posibile noi măsuri de relaxare de la 1 iulie.
La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat că 60 la sută din personalul din învățământ s-a vaccinat și, de asemenea, mulți elevi de clasa a XII-a au ales să se imunizeze înainte de Bacalaureat
Cu toții vrem un an nou școlar fără probleme, iar pentru asta trebuie să ne vaccinăm, a punctat Cîmpeanu.
Declarații premierul Florin Cîțu la începutul ședinței pe tema vaccinării:
Declarații Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației:
Potrivit datelor pe care le avem până în acest moment, aproape 100 de mii de copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani s-au vaccinat, adică mai puțin de la 10 la sută dintre copiii care se puteau vaccina.
Campania de vaccinare a scăzut ritmul în ultimele zile. A scăzut la sub 7 mii de persoane vaccinate cu prima doza bilanțul vaccinărilor.
În depozite sunt doze care stau nefolosite, unele vor expira, în timp ce experții avertizează că tulpina Delta, care este mult mai contagioasă, va deveni dominantă. Aceasta îi afectează mai ales pe tineri și pe cei care nu s-au vaccinat.
Autoritățile spun că ne așteptăm la valul patru al pandemiei în această toamnă.