Discuții la Guvern, cu o companie americană, privind transferul de tehnologie pentru avioanele F16

Acord pentru F16
Acord pentru F16
30 august 2017, 11:21

„Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe oportunitățile de cooperare în domeniul industriei de apărare, având în vedere experiența Lockheed Martin în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde și interesul României de a revoluționa sectorul producției naționale de tehnică și echipamente militare, în parteneriat cu actorii strategici de pe piață. Reprezentanții companiei americane au subliniat dezideratul Lockheed Martin de a se poziționa ca partener strategic al României în domeniul apărării”, precizează Executivul într-un comunicat de presă.

Întâlnirea de la Palatul Victoria a fost precedată de o întrevedere care a avut loc marți, la Ministerul Apărării Naționale, între ministrul Adrian Țuțuianu și reprezentanții Lockheed Martin.

„Ministrul Apărării Naționale, Adrian Ţuţuianu, şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară s-au întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare”, potrivit MApN.

La întâlnirea de la Guvern s-a discutat, miercuri, și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, potrivit unor surse, transmite corespondentul TVR Ionuț Gheorghe.

Planul de inzestrare a Armatei Romaniei pentru perioada 2017-2026 a fost aprobat în ședința CSAT din 1 august.

Lockheed Martin este o companie americană și constructor aerospațial de prim rang, specializată în domeniul militar, al securității și al tehnologiilor avansate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă