Discuții despre dublul standard alimentar. Comisia Europeană pune la punct metodologii pentru a verifica diferențele de calitate est-vest

25 iulie 2017, 23:40

Executivul comunitar nu are, pentru moment, instrumente prin care să-i penalizeze pe producatorii care distribuie sub aceeași marcă alimente de calitate diferită. Dar țările central și est europene sunt decise să forțeze adoptarea unei directive europene care să pună capăt dublului standard.

Lucrăm la o metodologie temeinică pentru îmbunătățirea testării produselor alimentare, astfel încât țările membre să discute chestiunea pe baze comune și solide, aceleași pentru toți„, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, pentru publicația EUobserver.

Testele din toate țările în care s-au făcut verificări au scos la iveală diferențe mari – alimentele din est au o cantitate mai mică de ingrediente principale comparativ cu cele comercializate în vestul Europei. Premierul slovac Robert Fico, devenit o portavoce a regiunii în privința dublului standard la alimente, va ridica problema cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în vizita pe care o va face foarte curând la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite