Discuție între Palate. Săptămâna viitoare, consultări cu partidele la Cotroceni

30 mai 2019, 21:38

Președintele va avea săptămâna viitoare, marți și miercuri, discuții cu partidele politice despre felul în care se va aplica răspunsul românilor la referendumul pe teme de justiție.

Klaus Iohannis, președintele Românei: „Este evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituție.

Vom avea o discuție în forurile statutare ale Partidului Social Democrat cu partenerii noștri de la ALDE, în urma căreia vom lua o decizie care să reflecte voința cetățenilor exprimată la referendum„, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Pentru noi, orice inițiativă de modificare a Constituției sau a legilor necesare pentru transpunerea în realitatea politică și juridică a voinței exprimate de cetățeni este prioritate zero„.

Legat de demiterile cerute de președintele Iohannis, premierul le-a solicitat celor două ministere vizate, Interne și Externe, un raport cu explicații pentru cozile de la alegeri.

Viorica Dăncilă a discutat la Cotroceni cu președintele despre schimbările care trebuie făcute după cele două scrutine. La propunerile de miniștri trimise șefului statului a primit un singur răspuns.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: „Pe baza acestui raport voi lua măsuri, analizând cu atenție ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greșeli, și cu siguranță au fost greșeli, cei cu responsabilitate trebuie să plătească. Dar nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică„.

Klaus Iohannis, președintele României: „Nu-i suficient că PSD-ul și-a bătut joc de români în 2014, că PSD-ul și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește PSD-ul să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014. (…) Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite