Discuție șocantă între medici, la spitalul din Râmnicu Sărat: „Noi trimitem acasă urgenţele care mor la domiciliu”

3 octombrie 2017, 21:40

El are glicemie 200. Asta nu e urgență, doamnă! Noi trimitem acasă urgențele care mor la domiciliu! Asta nu e o urgență!” Acesta este un fragment dintr-o conversaţie telefonică pe care medicul de gardă Paul Rânja a avut-o cu o colegă. Discuţia a fost înregistrată chiar de pacientul diabetic despre care vorbea doctorul.

Bolnavul venise cu trimitere, să fie internat 7 zile, pentru investigaţii. Însă medicul voia să îl ţină în spital numai o zi, pe motiv că nu era un caz urgent.

Medicul spune că afirmația e scoasă din context.

Până la urmă, pacientul a rămas internat o săptămână. Deşi îi ia apărarea medicului, conducerea spitalului a început o anchetă.

Conversaţia telefonică de la care a pornit scandalul are încă un fragment şocant. Medicul menţionează un bolnav care venise la spital cu trimitere de la medicul de familie, pentru analize. A fost văzut de un alt medic şi a murit la numai două ore după ce a plecat acasă.

Managerul spitalului din Râmnicu Sărat susține ca nu are probleme cu finanțarea și că nu se pune problema să facă economii, mai ales când e vorba de urgențe. De fapt, unitatea medicală chiar a reuşit, din surse proprii, sa reabiliteze două secții ale unității medicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă