Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, la TVR Info: Există riscul de insolvență. Soluția este ca PMB să poată accesa o finanțare, să fim la zi cu toate cheltuielile

30 august 2022, 12:13

Compania Municipală Termoenergetica a transmis Primăriei Capitalei, dar şi Consiliului General o adresă în care atrage atenţia asupra datoriilor de 800 de milioane de lei pe care PMB le-a acumulat.

Potrivit directorului Termoenergetica, soluția este ca PMB să poată accesa o finanțare,să fim la zi cu toate cheltuielile. Există riscul de insolvență pentru că avem datorii foarte mari către ELCEN, riscăm să nu putem să facem modernizări, investiții, CET-uri noi, de care Bucureștiul are neapărată nevoie. Acest sistem este foarte vechi, sunt CET-uri din anii 64, 66. Rețelele foarte vechi cu pierderi foarte mari, este nevoie de investiții, a arătat Claudiu Crețu.

Directorul Termoenergetica a dat totuși asigurări că se va continua furnizarea fără probleme, dar a avertizat că este important este să vină agentul termic de la ELCEN, să fie gaze necesare, iar gazele trebuie plătite.

Noi mesajul l-am transmis către consilierii generali, astfel încât primăria să se poată împrumuta, să poată accesa finanțare, pentru a trece aceasta iarnă. Facem reparații atât cât putem ca să avem o iarnă cât mai ușoară, a spus Crețu, la TVR Info.

Termoenergetica atrage atenţia Primăriei Capitalei asupra datoriilor de 800 de milioane de lei

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Datoriile complică fuziunea ELCEN cu Termoenergetica