Directorul Teatrului Metroplis, George Ivașcu, a demisionat. A acuzat Primăria Capitalei de „subfinanțarea cronică” a instituției

George Ivașcu
George Ivașcu
15 aprilie 2022, 15:48

„Subsemnatul George Ivașcu, director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție. Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavostră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare.

A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar și devenit de mare succes, și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artiști din toate generațiile, colaboratori, parteneri și public. Plec cu capul sus și cu misiunea împlinită.
Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca Primar General și sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a orașului București”, a acuzat Ivașcu, într-o scrisoare deschisă către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

 

Primăria Capitalei a cerut explicații Teatrului Metropolis, pe care îl finanțează, la începutul săptămânii, după ce ar fi vândut doar 2.200 de bilete anul trecut, dar a dat gratis alte 54.000 de bilete.  Astfel, pentru fiecare bilet de 35 de lei, teatrul a cheltuit 4.300 de lei.

Primarul general Nicușor Dan l-a acuzat pe managerul George Ivașcu de lipsă de transparență în cheltuirea banului public.

Pe de altă parte, echipa Teatrului Metropolis a susținut că acuzațiile care au apărut în spațiul public sunt nefondate, iar de vină pentru datoriile acumulate de instituție este Primăria Capitalei, care nu ar fi respectat bugetul votat de Consiliul General în 2021.

CITIȚI ȘI: Scandal la Teatrul Metropolis. PMB acuză că a vândut doar 2.200 de bilete într-un an, dar a dat 54.000 de invitații

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite