EDITIE SPECIALA

Directorul SRI, Eduard Hellvig, audiat în Parlament. Au fost denunţate protocoale încheiate cu diferite instituţii, inclusiv din justiţie

Directorul Serviciului Român de Informaţii a fost chemat la audieri în Parlament. Membrii comisiei care supraveghează şi controlează activitatea SRI au vrut să afle mai multe despre colaborarea acestui serviciu cu DNA.

28 Februarie 2017, 17:04 (actualizat 28 Februarie 2017, 18:10) |
Declarații după audierea la Parlament a directorului SRI, Eduard Hellvig
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Eduard Hellvig a denunţat protocoalele încheiate cu mai multe instituţii, anunţat preşedintele comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu.

Ţuţuianu a precizat că au existat şi există protocoale încheiate cu ministerul de Interne, MapN, SIE , STS, SPP, Ministerul Justiţiei, ministerul Transporturilor, ministerul Comerţului, ministerul Sănătăţii.

S-a constatat că unele documente de cooperare nu mai corespund realităţilor juridice şi nu se corelează cu modificările legislative intervenite de la momentul încheierii acestora, iar alte procoale şi-au atins obiectivele. Directorul SRI a hotărât denunţarea tuturor protocoalelor aflate în această situaţie, inclusiv a protocoalelor din domeniul justiţiei care nu mai corespund criteriilor de necesitate, de utilitate şi actualitate, a explicat preşedintele comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu.

VIDEO
Directorul SRI, audiat în Parlament
ORA 17.15 Directorul SRI, Eduard Hellvig, dă explicaţii cu privire la mai multe aspecte ridicate de membrii Comisiei parlamentare de control a SRI, a transmis Marius Vulpe pentru Telejurnalul de la ora 17. Audierea este explicată prin faptul că Eduard Hellvig a fi dorit să remită personal date şi informaţii privind protocolul cu DNA.

Potrivit unor surse parlamentare, şeful SRI susţine că acest protocol are caracter secret şi că, în monentul de faţă, el nu a ieşit din  cadrul legal cu privire la colaborarea instituţională.

Şeful SRI mai vrea să dea explicaţii şi cu privire la achiziţiile făcute de Serviciu în ultimii doi ani, dar şi planul de achiziţii pe acest an.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI