Directorul spitalului naţional de oncologie din Bulgaria atrage atenţia că bolnavii de cancer evită sistemul medical de teama COVID-19

Bolnav în spital
Bolnav în spital
29 aprilie 2020, 17:19

Într-un interviu acordat postului naţional bTV, doctorul Konstantinov a afirmat că numărul pacienţilor din spitalul său a scăzut cu 33% în aprilie faţă de aceeaşi lună din 2019, şi că aceasta nu înseamnă, cu siguranţă, că a scăzut incidenţa cancerului.

Konstantinov a descris tendinţa ca ‘alarmantă’ si a remarcat  că această cifră înseamnă pur şi simplu că bolnavii de cancer nu se mai adresează asistenţei medicale pentru că se tem mai mult de coronavirus.

Medicul bulgar a mai spus că, în Bulgaria, mor zilnic de cancer 47-48 de pacienţi, cu mult mai mulţi decât din cauza COVID-19.

În Bulgaria, 61 de persoane au decedat până acum în urma infectării cu noul coronavirus.

Dacă oamenii nu se adresează asistenţei medicale la timp, riscă să ajungă într-un stadiu mai avansat al cancerului, când tratamentul este mult mai dificil sau boala devine netratabilă, a arătat Konstantinov.

‘Aceşti oameni trebuie să fie trataţi. Pacienţii aflaţi în terapie în martie au încheiat-o, însă nu mai există pacienţi noi. Este naiv să credem că pacienţii de cancer au dispărut. Explicaţia stă în frica oamenilor’, a afirmat el.

Fostul ministru a mai spus că sistemul de sănătate bulgar are capacitatea de a îngriji toţi pacienţii.

‘Putem vedea că o parte neglijabilă a sistemului medical este ocupată cu COVID-19, iar oamenii nu ar trebui să se teamă că nu vor fi îngrijiţi’, a insistat doctorul Konstantinov.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite