Directorul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost demis. Nelu Tătaru: Dacă e nevoie, introducem conducere militară și aici

10 aprilie 2020, 09:45

ACTUALIZARE: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că dacă va fi nevoie va fi introdusă conducere militară și la spitalul din Neamț. „Trebuie să luăm măsuri ca spitalul din Piatra Neamț să nu ajungă ca cel din Suceava”. În plus, Tătaru a spus că numărul cazurilor va scădea în iunie.

„Fiecare unitate este evaluată individual și dacă este nevoie introducem conducere militară. Trebuie să luăm măsuri ca spitalul din Piatra Neamț să nu ajungă ca cel din Suceava. În acest moment având un număr mic de pacienți sunt destui medici. Ținem o parte din echipa de rezervă”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a adăugat că urgența pacenților infectați cu Covid-19 va fi clasificată în așa fel încât să poată fi folosit tot personalul medical.

„Avem o estimare că în a doua jumătate a lunii aprilie să avem un vârf. La începutul lunii iunie sperăm să avem o scădere a cazurilor”, a conchis Tătaru.

____________________________________________________________

Managerul Spitalului Județean Piatra-Neamț a fost revocat din funcție, joi seară, prin ordin de ministru. la conducerea unității medicale a fost numită Daniela Macroci, de la Direcția de Sănătate Publică Neamț. Noul manager este unul dintre medicii epidemilogi din cadrul DSP Neamț care au fost detașați zilele trecute la Spitalul Județean Suceava.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19, în județul Neamț, a ajuns la 202.

La acest moment, în spitalul din Piatra-Neamț sunt 7 medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale din Neamț.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a anunțat joi că 30 de pacienți confirmați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași.

„Avem personal limitat, iar medicii de boli infecțioase nu mai reușesc să facă față. Am reorganizat și celelalte ture, pe secții, dar consider că tratamentul acestor pacienți trebuie supravegheat și supervizat de către medicii de boli infecțioase și medicii pneumologi, în afară de cei din ATI”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, Florin Apostoae.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă