Directorul Spitalului de Oncologie din Piacenza, Italia, tratează bolnavii la domiciliu: Facem o ecografie pulmonară, lăsăm doza corectă de antivirale, îi învăţăm să măsoare saturaţia de oxigen

4 aprilie 2020, 21:39

Protejați de echipamentul special, medicul oncolog Luigi Cavanna și asistenta lui fac o vizită la domiciliu.

Doctorul a hotărât să nu interneze o pacientă și se pare că a luat decizia cea mai bună.

Luigi Cavanna, directorul Spitalului de Oncologie: „Mergem la pacient acasă, îl consultăm, îi facem o ecografie pulmonară, constatăm că are pneumonie, lăsăm doza corectă de antivirale pentru o perioadă de 7-8 zile, lăsăm şi un oximetru şi îi învăţăm să măsoare saturaţia de oxigen, lăsăm un număr de telefon la care răspunde mereu cineva şi pacientul ne trimite zilnic informaţiile despre starea lui„.

După prima experiență de acest gen, medicii au hotărât că e o soluție bună, prin care se evită expunerea personalului medical.

Luigi Cavanna se gândește că tratamentul la domiciliu pentru cazurile mai puțin severe, cu acest gen de supraveghere, ar putea fi o metodă de lucru la nivelul întregii țări.

Modelul Piacenza i-a inspirat pe colegii din regiunea Emilia-Romagna, iar autoritățile locale au organizat deja echipe care să trateze și să monitorizeze bolnavii de COVID-19 la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite