Directorul Seminarului Teologic Ortodox Dorohoi a murit de COVID-19, după ce s-a tratat de răceală

Coronavirus. Spital
Coronavirus. Spital
15 octombrie 2020, 12:25

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preotul în vârstă de 52 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde fusese transferat încă de miercuri, după ce starea sa s-a complicat.

„Părintele în vârstă de 52 de ani a decedat azi dimineață (joi – n.r.) la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, pe secția de Terapie Intensivă, după ce a stat mai multe zile pe Terapie Intensivă la Botoșani. În ultimele două zile fusese intubat. A primit medicație conform protocolului inclusiv Remdesivir și plasmă. Starea sa a devenit mai gravă și s-a decis transferul lui la un centru universitar. A fost transferat ieri (miercuri -n.r.) cu elicopterul de la Botoșani la Iași și a decedat de dimineață”, a spus directorul DSP Botoșani.

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha, suferea de bronșită cronică și obezitate.

El a fost testat în urmă cu 5 zile, după ce, anterior, se tratase acasă, fiind convins că simptomele pe care le avea erau de la bronșita cronică de care suferea.

„Înainte dezvoltase simptome, era în concediu și s-a tratat de viroză două – trei zile. Erau simptome ușoare. Când a simțit că se complică s-a adresat Spitalului Județean Botoșani, a fost internat”, a mai spus Adăscăliței.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite