Director OMS Europa: Vă rog, vă implor să vă vaccinați! Următoarele mutații ar putea afecta copiii. Stă în mâinile noastre posibilitatea de a încheia pandemia, noi decidem, trebuie doar să acționăm

4 noiembrie 2021, 09:32

După ce au văzut jalea din spitalele româneşti, arhipline de pacienţi care suferă îngrozitor, experţii OMS aflaţi în România au făcut un apel insistent către români să se vaccineze. „E o pandemie a celor nevaccinaţi”, spune directorul pentru situații de urgență al OMS Europa.

Experţii OMS le cer tuturor să aibă încredere în dovezile ştiintifice.

Şi biserica trebuie implicată în susţinerea vaccinării, pentru că este o forță în România, spune preşedintele Colegiului Medicilor.

Daniel Coriu a propus ridicarea rapidă a dreptului de practică pentru medicii antivaccinişti.

Rețelele sociale trebuie folosite pentru a salva vieți, transmit specialiştii.

Dintre cei care s-au stins din cauza bolii COVID în ultima săptămână, aproape 90% erau nevaccinaţi. O analiză recentă arată că raportul dintre cei vaccinaţi şi nevaccinaţi care au murit este de 1 la 20. Asta înseamnă că 19 dintre ei ar trăi şi acum dacă s-ar fi imunizat, explică medicii.

România este pe locul trei în lume, după Rusia şi Ucraina, cu numărul zilnic de decese COVID.

Europa este din nou epicentrul pandemiei, la fel ca anul trecut, a declarat directorul OMS pentru Europa. În ultima lună, numărul de cazuri noi de COVID a crescut cu mai mult de 55%, iar spitalizările s-au dublat. Dacă tendinţa continuă până în februarie, încă o jumătate de milion de oameni ar putea muri de COVID.

Delegația din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aflată în România, a avut joi o întâlnire cu președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu.

Întrebat când se va încheia pandemia, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa a spus că stă în mâinile noastre posibilitatea de a încheia pandemia, noi decidem, trebuie doar să acționăm.

”Este timpul să lucrăm împreună, să credem în evidență, să credem în medicină și în sănătate (..)  Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global (…) Suntem în război cu un virus care nu cunoaște granițe, limite. Nu este o creatură sofisticată, dar știe cum să supraviețuiască și următoarele variante, următoarele mutații ar putea afecta copiii, deci să fim atenți, să acționăm rapid (…) Vă rog, vă implor să vă vaccinați! (…) Fiecare viață contează, suntem aici să salvăm vieți și să salvăm viața viitoarei generații (…) Vaccinul este un scut, dacă vom fi uniți virusul nu va putea pătrunde, a spus Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa.

Dorit Nitzan nu a exclus posibilitatea apariției unei noi variante a virusului, în comunitățile în care vaccinarea este redusă.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu a explicat că vaccinul nu ne va feri să facem boala, dar vom face o formă ușoară și în felul acesta se va ridica presiunea de pe sistemul sanitar. Medicul a mai spus că trebuie implicată biserica în promovarea campaniei de vaccinare, pentru că Biserica este o forță în România.

Din delegația OMS au făcut parte: Rob Butler, Director Executiv, OMS Europa, Dorit Nitzan, Director pentru Situații de Urgență, OMS Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia