Directorul interimar FBI: Ancheta privind presupusele legături cu Rusia continuă.Date noi despre motivele care au dus la demiterea lui Comey

11 mai 2017, 23:22

Andrew McCabe a declarat că eliberarea din funcție a lui Comey nu va avea impact asupra investigației în derulare. El a indicat că sunt suficiente resurse pentru continuarea anchetei.

„Munca angajaților FBI continuă fără să se țină cont de schimbarea circumstanțelor”, a subliniat McCabe într-un răspuns pentru Marco Rubio, senator republican de Florida.

„Nu a existat niciun efort de a împiedica investigația noastră până acum. Și mai simplu spus, angajații FBI nu pot fi opriți din a face ceea ce trebuie”, a adăugat el.

Potrivit lui McCabe, agenția dispune de suficiente resurse pentru a continua ancheta. El a mai declarat că nu știa de cererea lui Comey pentru alocarea mai multor resurse.

Într-o scrisoare trimisă foştilor subordonaţi, James Comey afirmă că preşedintele îl poate demite pe directorul FBI pentru orice motiv sau chiar fără motiv.

El nu a dorit să comenteze modul în care a fost îndepărtat din funcţie, dar a spus că ar lua aceleaşi decizii.

James Comey, director FBI demis: „Este ceva teribil. Mi se face greaţă să mă gândesc că cineva ar fi putut să aibă un anumit impact asupra alegerilor. Dar, să fiu sincer, nu mi-ar fi schimbat decizia. Oricine nu este de acord cu mine trebuie să se întoarcă în timp, pe 28 octombrie, şi să-mi spună ce ar fi făcut. Ar fi vorbit sau ar fi ascuns adevărul?„.

Întrebat de ce l-a demis pe directorul FBI, preşedintele Donald Trump a fost tranşant: Pentru că nu făcea o treaba bună, e simplu. Nu făcea o treaba bună„.

Liderul de la Kremlin neagă orice amestec în evenimentele din Statele Unite.

Vladimir Putin: „Nu va fi niciun efect. Nu vă supăraţi, dar întrebarea dvs. este caraghioasă. Nu avem nicio legătură„.

Au apărut însă noi informaţii despre motivele care au dus la demiterea directorului FBI.

Acesta ar fi refuzat să îi informeze pe consilierii preşedintelui despre ce avea să spună la audierile din Congres.

Mai mult, Comey ar fi cerut resurse suplimentare pentru a ancheta posibilele legături dintre Kremlin şi echipa de campanie a lui Trump.

Într-un mesaj difuzat pe reţeaua de socializare Twitter, Donald Trump promite că va numi un nou director care va reface imaginea Biroului Federal de Investigaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite